انواع نمایشگرهای موبایل
صفحه نمایش موبایل از دهه 90 تا به الان پیشرفت زیادی کرده است. همانطور که تلفنهای همراه از دستگاههای ساده برای برقراری ارتباط به تلفنهای هوشمندی که بهعنوان رایانههای کوچک عمل میکنند، تبدیل شدهاند انواع صفحه نمایش موبایل نیز همراه آن وارد دنیای تکنولوژی شدند.
اولین موبایل هوشمند در سال 1992 با نام Simon Personal Communicator با صفحهنمایش سیاهوسفید لمسی 160 X 293 LCD ارائه شد. بعد از آن در سال 2001 نوکیا اولین گوشی هوشمند را با نمایشگر تکرنگ به بازار معرفی کرد. بهاینترتیب انواع صفحه نمایش موبایل به بازار معرفی شدند.
بهطورکلی گوشیهای موجود در بازار از دو فناوری برای صفحهنمایش خود استفاده میکنند؛ LCD و LED که هرکدام به چندین نوع و با تنوعهای مختلف تقسیم میشوند. اگر هنگام خرید یا بررسی انواع موبایلها به ویژگی آنها دقت کرده باشید ممکن است با اصطلاحات صفحهنمایش IPS LCD، TFT LCD، صفحه نمایش OLED و SUPER AMOLED و غیره آشنا باشید؛ بنابراین در ادامه با هریک از این صفحهنمایشها آشنا میشویم.
صفحهنمایش LCD
LCD ها به دلیل فراوانی و ارزانتر بودن از محبوبترین گزینهها برای استفاده درگوشیهای هوشمند هستند. صفحهنمایش السیدی مجموعهای از کریستالهای مایع است. که با نور پسزمینه روشن میشود که در زیر نور مستقیم خورشید بهخوبی عمل میکنند. اما در نشاندادن کیفیت اصلی رنگها کمی ضعیفتر عمل میکنند.
مزایا
- هزینه پایین تولید
- قیمت مناسب
- عملکرد مناسب در زیر آفتاب
معایب
- بازتولید ضعیف رنگ
TFT LCD
TFT LCD ها از پرکاربردترین در میان انواع صفحه نمایش های موبایل هستند که بهمراتب کیفیت و وضوح بیشتری در مقایسه با صفحه نمایش LCD قدیمیتر دارند. از مزایای این صفحهنمایش قیمت ارزان آن است و معایب آن مصرف زیاد باتری است.
مزایا
- هزینه پایین تولید
- کنتراست خوب
معایب
- مصرف انرژی زیاد
- بازتولید ضعیف رنگ
IPS-LCD
IPS-LCD درواقع مخفف کلمه In-Place Switching است که در مقایسه با مدلهای قبلی زوایای دید گستردهتر و مصرف کمتر باتری را ارائه میدهد که در نهایت باعث مصرف بهینه باتری موبایل میشود. صفحهنمایشهای IPS-LCD نسبت به صفحهنمایش TFT LCD از نظر قیمتی بالاتر هستند و به همین دلیل به طور معمول درگوشیهای بالارده بکار میروند. به طور مثال این صفحهنمایش با وضوح بالاتر از IPS LCD در Apple iphone 4 بهکاررفته بود که به دلیل کیفیت فوقالعاده Retina Display نامیده میشود.
مزایا
- نور پسزمینه قوی
- زاویه دید خوب
معایب
- مصرف انرژی زیاد
Resistive Touchscreen LCD
نمایشگرهای LCD به دو نوع مقاومتی و خازنی تقسیم میشود. در صفحهنمایشهای لمسی مقاومتی در زمانی که صفحه توسط انگشت یا قلم لمس میشود دولایه در یک قسمتی که لمس صورت میگیرد به هم میسرند و در نتیجه دستورات در نقطه لمس شده اجرا میشود. این نوع از صفحهنمایش نرخ پاسخگویی قوی ندارند و معمولاً در موبایلهای پایین رده استفاده میشوند.
Capacitive Touchscreen LCD
صفحهنمایش لمسی خازنی یا همان Capacitive Touchscreen LCD هنگامی که لمس میشوند یک وقفه در میدان الکترواستاتیک صفحهنمایش ایجاد میکند که توسط پردازنده موبایل شناسایی میشود و موبایل را برای اجرای دستورات موردنظر راهنمایی میکند. این نوع از صفحهنمایش از مدل قبلی که نوع مقاومتی بود عملکرد بهتری دارد و تجربه کاربری بهتری را ارائه میدهد، در نتیجه درگوشیهای بالارده مورداستفاده قرار میگیرد.
OLED Display
صفحهنمایش OLED فناوری جدید برای انواع صفحهنمایش موبایل است که در مانیتورها نیز بکار میرود. این صفحهنمایش به دلیل بازتولید عالی رنگها، نرخ پاسخگویی سریع، روشنایی خوب و طراحی سبک در مقایسه با صفحهنمایشهای LCD بسیار بهتر هستند.
مزایا
- مصرف کم انرژی
- کنتراست عالی
معایب
- عملکرد ضعیف زیر نور خورشید
AMOLED Display
نمایشگر AMOLED نوعی صفحهنمایش OLED برای موبایل هستند که محبوبیت زیادی در صنعت موبایلهای پرچمدار و ردهبالا دارند. صفحهنمایش AMOLED از اصلیترین و محبوبترین در انواع صفحهنمایشهای موبایل است که در جدیدترین گوشیهای بازار ارائه میشود و از مزایایی مانند: بازتولید خوب رنگ، مصرف بهینه باتری، وضوح بالاتر و طراحی سبک برخوردار است.
مزایا
- مصرف کم باتری
- کنتراست خوب صفحه
معایب
- عملکرد ضعیف زیر نور خورشید
- آسیبپذیری صفحه هنگام نمایش طولانی رنگهای روشن
Super AMOLED Display
صفحه نمایش SUPER AMOLED نسخه پیشرفتهتری از صفحهنمایش AMOLED است که توسط کمپانی سامسونگ توسعه پیدا کرده است. این نوع از صفحهنمایش موبایل برخلاف مدلهای قبلی توسط حسگرهای لمسی روی خود نمایشگر ساخته شدهاند به همین دلیل طراحی ظریفتری دارند. علاوه بر این از نرخ پاسخگویی سریعتری بهره میگیرند که در موبایلهای پرچمدار به طور وسیعی استفاده میشوند.
مزایا
- عملکرد خوب زیر نور خورشید
- مصرف انرژی کمتر
- طراحی انعطافپذیر
معایب
- هزینه بالا تولید
- آسیبپذیری بیشتر نسبت به مدلهای قبلی
Retina Display
صفحهنمایش رتینا به نمایشگرهای به کار گرفته شده توسط اپل گفته میشود زیرا پیکسلهای آن با چشم بهصورت جداگانه قابلشناسایی نیستند به همین دلیل از وضوح و فوقالعاده درخشانی برخوردارند. صفحهنمایش رتینا از باکیفیتترینها در انواع صفحه نمایش های موبایل است.
مزایا
- کیفیت عالی
معایب
- هزینه بالا تولید
عملکرد انواع صفحهنمایشهای موبایل
صفحه نمایش LCD توسط کریستالهای مایع و نور پسزمینه روشن میشوند به همین دلیل کارکردن با این نوع صفحهنمایش زیر نور آفتاب و در فضای باز ممکن نیست. در صفحهنمایشهای OLED کریستالهای مایع توسط دیودهای ساطعکننده نور کار میکنند. تفاوت اصلی این صفحهنمایش با LCD این است که هیچ نور پسزمینهای وجود ندارد و خود دیودها نور را تولید میکنند و هر پیکسل به طور مستقل روشن میشود.
انواع صفحهنمایشهای موبایل در پرچمداران بازار
بهترین صفحهنمایش در انواع صفحهنمایش موبایل، نمایشگری با وضوح بالا و تراکم پیکسلی بالا است. روشنایی و کنتراست بالا نیز از مهمترین گزینهها در انتخاب صفحهنمایشها است اما موبایلهای پرچمدار بازار به پنلهایی با گواهی HDR مجهز هستند که حداقل 1000 نیت روشنایی مطابق استانداردها تولید میکنند. در ادامه لیستی از موبایلهای پرچمدار با بهترین صفحهنمایشها گردآوری شده است.
- Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra با وضوح کامل 1440P و جدیدترین فناوری نمایشگر LTPO OLED ارائه شده است که رکورددار 1750 نیت حداکثر روشنایی و بهینه در مصرف انرژی و نرخ تازهسازی بالا است.
- iPhone 13 Pro Max
پرچمدار اپل این روز به صفحه نمایشی با نرخ تازهسازی 120 هرتزی، پنل 6.7 اینچی LTPS و حداکثر روشنایی مجهز است. این خبری خوب برای طرفداران ios است که سرانجام صفحه نمایشی بزرگ با وضوح بالا و کالیبراسیون رنگ عالی و پنل Super Retina XDR با گواهینامه HDR دریافت کردهاند که بهترین صفحهنمایش آیفون تا به الان و بهترین صفحهنمایش در انواع صفحهنمایشهای موبایل است.
- Google Pixel 6 Pro
گوگل در طراحی گوشی Google Pixel 6 Pro از غنیترین پنلهای موجود در دنیای اندروید با وضوح 1440P، نرخ تازهسازی دینامیک 120 هرتزی و روشنایی بالا استفاده کرده که در صدر انواع صفحهنمایشهای موبایل قرار دارد.
- Google Pixel 5
Google Pixel 5 برای افرادی که به دنبال یک گوشی اندرویدی جمعوجور با نمایشگری عالی میگردند گزینه مناسبی است. این صفحهنمایش توسط مهندسان HTC برای گوگل طراحی شده است که صفحه نمایشی با نرخ تازهسازی 90 هرتزی و نمایش رنگ بسیار متعادل است که با وضوح نمایشگر عالی است.
آسیب دیدگی صفحه نمایشگرها
در صورت آسیب دیدگی صفحه نمایشگر موبایلتان به منظور جلوگیری از افت ارزش تلفن همراه خود و همچنین افت کیفیت نصب وقطعات میتوانید با مراجه به مراکز تخصصی تعمیرات تلفن همراه که همواره در جهت رضایتمندی مشتریان می کوشند، تعمیرات موبایلتان را با خیال راحت به این مراکز بسپارید.
تیم تخصصی بروموبو با به کارگیری آخرین ابزار روز تعمیرات موبایل دنیا و همچنین با بهره گیری از تکنسینهای متخصص، با 15 سال سابقه تعمیراتی تلفن همراه، همواره در جهت اعتلای سطح کیفی خدمات گام بر می دارد. جهت دریافت خدمات تعمیرات موبایل می توانید با فشردن (مرکز تعمیرات تخصصی بروموبو) از خدمات متنوع ما بهره مند شوید.
4 دیدگاه در “انواع صفحهنمایش های موبایل”