DxOMark چیست؟ آیا امتیاز دگزومارک برای انتخاب بهترین دوربین موبایل معیارخوبی است؟
امتیاز DxOMark به یکی از مراجع مهم کاربران ، خصوصا افراد علاقمند به عکاسی برای انتخاب دوربینهای موبایل تبدیل شده است. اما چقدر میتوان روی این امتیاز حساب باز کرد؟
امروزه بنچمارک DxOMark در تیتر مقالات میدرخشد ، همین موضوع باعث شده تا دگزومارک به مرجعی رسمی و قابل اعتماد تبدیل شود. در این امتیاز استفاده از یک عدد برای شرح کیفیت دوربین روش مناسبی نیست زیرا با وجود دقیق بودن میتواند گمراه کننده هم باشد. در اینصورت آیا میتوان به این امتیاز تکیه کرد؟
گوشیهای موبایل طی چند سال اخیر به دوربینهای پیشرفتهای تبدیل شدهاند که هرساله قابلیتهای جدیدی آنها اضافه میشود. بنابراین میزان استفاده از دوربینهای عکاسی کمرنگتر از گذشته شده است. همچنین رقابت تنگاتنگ بین شرکتهای تولید کننده موبایل برای ارائه دوربین با کیفیتتر باعث پیشرفتهای چشمگیری در این زمینه شده است. علاوه بر این بیشتر پرچمداران توانسته اند با کسب بیشترین امتیاز رقبای پیشین را پشت سر بگذارند.
DxOMark چیست؟
DxOMark یک وبسایت رتبه بندی برای دوربین است. این سایت زیر مجموعهای از کمپانی DxO است که بیش از هر چیز در ارائه مشاوره تخصصی ، بهبود سیستمهای عکس برداری و فیلمبرداری و فروش تجهیزات آنالیز ، فعالیت دارد. این کمپانی با استفاده از Dxo analyzer تجهیزات تصویربرداری را ارزیابی میکند. این محصول ترکیبی از سختافزار و نرمافزار است که برای ثبت عکس و ضبط ویدیو تست زوم ، فوکوس اتوماتیک ، کنتراست ، تثبیت کننده ، نویز ، بافت و رنگ تصویر را مورد بررسی و آزمایش قرار میدهد.
مجموعه DxOMark با به کار گیری متدهای خاص و استفاده از ابزار آزمایشگاهی این امتیاز را منتشر میکند. بنابراین امتیاز DxOMark باید به گونهای باشد که بدون هیچ اعمال سلیقه و مبنایی باعث رقابت تولید کنندگان شود. اما آیا واقعا چنین است؟
کسب چه امتیازی از بنچمارک DxOMark بهتر است؟
امتیاز DxOMark یک معیار برای سنجش و بررسی دوربینهای دیجیتال ، لنزها و دوربینهای موبایل است. گستردگی فعالیت دگزومارک کار را برای بررسی دوربینهای موبایل راحتتر کرده است. بنچمارک DxOMark برای امتیاز دهی به دوربین از روشهای جامعی استفاده میکند. فرآیند DxOMark بسیار سرسختانه است . بنابراین در سیستم امتیازدهی دگزومارک هر چه امتیاز بالاتر باشد ، بهتر است. شرکتهایی که این محصول را خریداری میکنند از آموزش و مشاوره رایگان DxO هم بهرهمند خواهند شد.
روش انجام تست
در تستهای DxOMark ، گوشیهای هوشمند در حالت Auto مورد بررسی و آزمایش قرار میگیرند و نتیجه از فایل jPEG ذخیره شده بدست میآید. تنظیمات دستی فقط هنگام تست بوکه ، عملکرد فلش و زوم انجام خواهد شد.
در این آزمونهای دقیق که به روش آزمایشگاهی انجام خواهند شد ، 50 صحنه واقعی و چالشبرانگیز در فضای داخلی و خارجی مورد قضاوت قرار خواهد گرفت. این تصاویر توسط تیمی از کارشناسان تصویر بررسی خواهند شد.
امتیاز دهی
مجموعه ریزنمرات آزمونهای مختلف ، نمره کلی کیفیت و عملکرد دوربین را تعیین میکند. به طور کلی تستها به دو بخش عکاسی و فیلمبرداری تقسیم میشوند ، پس از آن برای موارد زیر ریزنمره تععین خواهد شد:
- رنگ
- کنتراست
- فوکوس خودکار
- تکسچر یا بافت تصاویر
- فلش
- زوم
- بوکه
- جلوههای هنری
- نویز تصویر
مهم ترین نمرهای که از عملکرد دوربین گوشی ثبت خواهد شد ، نمره نهایی یا نمره پایانی است. نمره نهایی از جمع ریز نمرات در تست های مختلف دوربین بدست می آید. این ریز نمرات که شامل تستهای حسابی و ادراکی است ، فاکتورهای زیادی ازجمله ثبت تصاویر ثابت و متحرک را بررسی و ارزیابی میکند. هر سطح روشنایی نمرات ادراکی و حسابی با ویژگیهای متفاوت را شامل میشود. برای ویدیو نیز به همین ترتیب است.
خرید بر اساس امتیاز DxOMark
زمان خرید گوشی برای انتخاب دوربین ، سوالات متداولی پیش روی شما است. آیا قرار است خیلی از بوکه استفاده کنید؟ عادت دارید هنگام عکاسی از زوم استفاده کنید؟ عکاسی در نورکم چطور؟ در این مرحله تصمیمگیری بر اساس نمره نهایی مشکلساز خواهد بود.
برای مثال اگر شما گوشی با قابلیت زوم بالا نیاز دارید و گوشی Honor Magic4 Ultimate با نمره نهایی بسیار خوب در رده بالاتری از جدول باشد ، درصورتی میتوانید این گوشی را انتخاب کنید که نمره زوم بالاتری نسبت به گوشیهای دیگر داشته باشد. در این صورت بر اساس نیاز خود مدلی را انتخاب کنید که نمره زوم بالاتری داشته باشد.
آیا میتوان به امتیاز DxOMark اعتماد کرد؟
قرارداد همکاری DxOMark با بعضی شرکتهای تولید کننده به آنها در بالا بردن امتیاز DxOMark کمک میکند. از طرفی این دوستی قابل اعتماد بودن DxOMark را خدشهدار میکند. به این دلیل که سازندگان گوشیهای هوشمند دستگاههای خود را به صورتی طراحی میکنند که بالاترین امتیاز را در DxOMark را کسب کنند.
همکاری با دگزومارک منجر به تولید دوربین باکیفیتتری خواهد شد ، در نتیجه رابطه بین تولید کننده و بررسی کننده باعث دریافت امتیاز بالاتری میشود و بنابراین زیاد هم نمیتوان به امتیاز DxOMark تکیه کرد. فراموش نکنید ممکن است گوشیهای هوشمندی با دوربین فوقالعادهای وجود داشته باشند که توسط دگزومارک مورد توجه قرار نگیرند پس بهتر است شما آنها را نادیده نگیرید. البته ناگفته نماند ، آزمایشگاه DxO آزمایشهای دقیقی انجام میدهد و منبع سنجش کیفیت دوربین به حساب میآید.
تکامل DxOMark
اشتباهی که خیلی از کانالها و وبسایتها مرتکب میشوند ، این است که فکر میکنند امتیاز DxOMark از 100 است. با توجه به پیشرفت فناوری و تغییر در اندازه تصاویر ، لنز ، سنسورهای دوربین و بهبود نرخ فریم بر ثانیه ، دوربینها هر ساله امتیاز بالاتری کسب میکنند. از این رو کارشناسان دگزومارک مطمئن هستند که امتیاز گوشیهای هوشمند از 100 هم عبور خواهد کرد.
سخن آخر
با توجه به مطالب فوق دستگاهی با نمره نهایی بسیار خوب در رتبه بالاتری از گوشی قرار خواهد گرفت. اما این نکته را در نظر داشته باشید نمره نهایی بالا با وجود نقاط قوت بسیار ، نقاط ضعف قابل ملاحظهای هم خواهد داشت. با این حال سلیقه هر کابر با دیگران متفاوت است و هر کدام علایق و اولویتهای شخصی خود را دارند. بنابراین توجه به نمره نهایی برای انتخاب یک دوربین با کیفیت معیار مناسبی نیست و توجه به ریز نمرات و بررسی نوشتاری هم حائز اهمیت است.
برای راهنمایی از خرید یک گوشی هوشمند با دوربین باکیفیت ، با کارشناسان بروموبو در ارتباط باشید.