انواع روش های شارژ موبایل
نسلهای جدید تلفنهای هوشمند با سرعت زیادی در حال ورود و معرفی به بازارهای جهانی هستند، در کنار ظهور انواع گوشی هوشمند شارژرهای جدید و انواع روش شارژ باتری موبایل نیز به کاربران جهانی معرفی شد. گوشیهای هوشمند به دلیل نرمافزارهای مختلف، بازی و اتصال به اینترنت و غیره به روش شارژ سریع و پیداکردن بهترین روش شارژ از میان از میان انواع روشهای شارژ باتری موبایل نیاز دارند.
به همین دلیل استفاده از یک روش شارژ سریع، مناسب و کارآمد متناسب با تلفن همراه بسیار مهم است. تا ایجاد آسیب و هزینه به تلفن همراه در درازمدت جلوگیری کند.
در میان روشهای سنتی شارژ باتری موبایل چهار روش مختلف وجود داشت. که به طرز وسیعی در شارژ انواع موبایل رواج داشتند. انواع روش شارژ باتری موبایل سیر تکاملی را پشت سر گذاشتهاند، تا به مصرف بهینهای انرژی و کارایی و بالا برسند در ادامه سیر پیشرفت شارژ تلفنهای همراه را بررسی میکنیم.
روشهای قدیمی یا سنتی شارژ موبایل
روشهای قدیمی یا سنتی شارژ موبایل قدمتی بیش از 10 سال دارند. که در آن زمان تلفنهای همراه در مرحله اولیه بودند و توسط کابل شارژ با شارژرهای مخصوص باتری شارژ میشدند. که از روشهای مختلفی برای شارژ استفاده میکردند.
- constant current (CC) charging یا شارژ جریان ثابت که با علامت اختصاری (CC) شناخته میشود سادهترین روش شارژ است که توسط جریان ثابت برای شارژ باتری موبایل استفاده میشود. در این روش از شارژ باتری موبایل با به حدنصاب رسیدن ظرفیت شارژ جریان متوقف میشود که به طور گستردهای در شارژ باتریهای NiCd و NiMH و به طور معمول در باتریهای Li-on استفاده میشود.
میزان جریان انرژی در شارژ باتریهای بسیار مهم است. و میتواند بر سلامت و عمر باتری تأثیرگذار باشد به همین دلیل یکی از چالشهای اصلی روش شارژ cc تنظیم مقدار جریان شارژ است. جریان شارژ بالا باعث شارژ سریعتر باتری میشود اما از طرفی از عمر باتری کم میکند و جریان کم باعث شارژ آهسته و ناخوشایندی کاربران میشود.
- constant-voltage (CV) charging از دیگر انواع شارژ باتری موبایل است که از ولتاژ ثابت از پیش تعریف شده میزان شارژ را برای انواع باتری موبایل را تنظیم میکند. این یکی از اصلیترین مزیتهای این روش شارژ است زیرا از ورود جریانهای اضافی به باتری جلوگیری میکند و باعث افزایش طول عمر باتری میشود.
چالش اصلی شارژ cv تنظیم یک ولتاژ مناسب برای متعادل کردن سرعت شارژ و میزان ظرفیت باتری است. از میان انواع روش شارژ باتری موبایل، شارژ cv از روشهایی است که باتری را بهسرعت شارژ میکند اما به ظرفیت باتری آسیب میزند.
- constant-current-constant-voltage (CC-CV) charging روشی ترکیبی در شارژ باتری موبایل است که درواقع از دو روش شارژ cc و cv که پیشازاین ذکر شد استفاده میکند. در گام اول از روش cc استفاده میکند و زمانی که ولتاژ به حداکثر مقدار جریان امن رسید روش cc به روش cv تغییر میکند. در این روش زمانی که ظرفیت باتری کامل شد و سطح جریان متوقف شد فرایند شارژ نیز متوقف میشود.
مقدار جریان ثابت با cc و ظرفیت شارژ عمدتاً با cv تعریف میشود. روش شارژ cc-cv نسبت به باقی روشها، روشی کارآمدتر است به همین دلیل با آخرین و جدیدترین انواع روشهای شارژ مقایسه میشود.
- multi-stage constant-current (MCC) charging از چندین مرحله جریان ثابت استفاده میکند که بهمحض نزدیک شدن به حداکثر جریان ولتاژ، جریان بهتدریج کم میشود. این روش برای شارژ باتریهای لیتیوم یون مناسب است و نسبت به روشهای قبلی زمان بیشتری را برای شارژ باتری موبایل میبرد.
روشهای جدید شارژ باتری موبایل
در جهت بهینهسازی و رفع مشکلات در انواع روش شارژ باتری موبایل، روشهای جدیدی در جهت بهبود روشهای سنتی در شارژ کردن باتری موبایلها به کار گرفته شد. به طور مثال برای بهینهسازی روش شارژ cv عوامل اصلی چون سرعت شارژ و تغییرات دما است که عملکرد بهتری نسبت به روشهای قدیمی دارند.
به دلیل اینکه cc-cv و mcc روشهای بسیار کارآمدی در شارژ باتری موبایل هستند. تمرکز بیشتری برای بهینهسازی این روش شارژ صورت میگیرد تا پارامترهای اساسی مانند سرعت شارژ، اتلاف انرژی و استفاده از ظرفیت بهینهسازی شود.
شارژرهای قدیمی و روشهای قدیمی شارژ نمیتوانند مناسب گوشیهای هوشمند امروزی باشند. زیرا باتریهای جدید هم سریعتر عمل میکنند و هم بهندرت در بازار پیدا میشوند؛ بنابراین همزمان با عرضة موبایلهای هوشمند نسل جدید انواع روش شارژ باتری موبایل نیز به همراه ابزارهای جدید شارژ به بازار و کاربران معرفی شدند.
شارژر USB
به طور معمولاً اکثر تلفنهای هوشمند یک شارژر USB با سیم بین 5 ولت 1 آمپر یا بالاتر دارند. که با اتصال به درگاه AC موبایل را بهراحتی شارژ میکند. شارژر USB به فناوری پیشرفته QC و IC مجهز هستند. تا با سرعت بیشتری باتری موبایل را شارژ کنند و توسط محافظ داخلی از آسیب رساندن به باتری و موبایل جلوگیری کنند.
از مزایای اصلی شارژرهای USB امکان شارژ کردن موبایل در مکانهای مختلف است. هرچند USB جزو اولین نوآوریها در انواع روش شارژ باتری موبایل است. اما همچنان به طور وسیعی در شارژ موبایلهای هوشمند استفاده میشود.
External battery pack یا پاوربانک
شارژرهای USB در مدتزمان کوتاهی باتری موبایل را شارژ میکنند. اما در طول روز هنگام جابهجایی و رفتوآمد یا زمان مسافرت استفاده از شارژر USB ممکن نخواهد بود. External battery pack یا پاوربانک در اینجور مواقع و برای استفاده در فضای باز مناسب هستند و بسیار قدرتمند عمل میکنند. استفاده از پاوربانک در میان انواع روش شارژ موبایل از روشهای محبوب و مقرونبهصرفه است. زیرا دارای چند پورت است و در دفعات متعددی باتری موبایل را به طور کامل شارژ میکند.
پاوربانکها طراحیهای متنوعی دارند و میتوانند حتی برای شارژ لپتاپ، آیپد و سایر لوازم دیجیتال مناسب باشند. پاوربانکها طراحی سبک و قابلحمل دارند و برای استفاده در مکانهای مختلف مناسب هستند.
Wireless charging شارژر بیسیم
شارژ بیسیم یا وایرلس یکی از جدیدترین انواع روشهای شارژ موبایل است. که موبایل را بدون اتصال به تجهیزات کابلی شارژ میکند. Wireless charging انتقال نیرو را از طریق میدان مغناطیسی ممکن میکند. و بهعنوان یک قاب محافظ تلفن همراه نیز استفاده میشود. شارژر وایرلس برای شارژ کردن پاوربانکها نیز کارایی دارند.
موبایل های پرچمدار بازار از نظر عمر باتری
عمکلرد باتری ها در موبایل ها از چند نظر مورد بررسی قرار میگیرند، اگر در این مراحل عملکرد خوبی از خود نشان دهند. از میتوان گفت از بهترین موبایل ها از نظر سلامت و عمر باتری هستند. عمر باتری در سه مرحله: انجام کارهای ساده، هنگام پخش ویدئو و هنگام بازی سنجیده میشود. لیست زیر از بهترین موبایل ها از نظر عمر باتری است.
- Apple iPhone 13 Pro Max
مدتزمان نگهداری شارژ هنگام وبگردی: 18 ساعت
در هنگام پخش ویدئو: 10 ساعت
و در هنگام شارژ هنگام بازی: 10 ساعت
پرچمدار اپل به طرز شگفتانگیزی بهترین باتری را در میان گوشیهای آیفون دارد، یک باتری 4352 میلیآمپری که از پرچمداران بازار از نظر عمر باتری نیز به شمار میرود.
- Samsung Galaxy S20 FE
مدتزمان نگهداری شارژ هنگام وبگردی: 12 ساعت
در هنگام پخش ویدئو: 9 ساعت
و در هنگام بازی: 8 ساعت
سری موبایلهای Galaxy S سامسونگ توانسته بهترین باتریها را از نظر سلامت و عمر در طراحی خود قرار دهد. و رتبه بالایی در ردهبندیها کسب کند که بسیار عملکرد بهتری در مقایسه با گوشیهای آیفون دارد. Samsung Galaxy S20 FE بهترین عملکرد را از نظر حفظ باتری هنگام پخش طولانی ویدئو و تماشای ویدئو در یوتیوب دارد.
- Xiaomi Mi 10 Pro
مدتزمان نگهداری شارژ هنگام وبگردی: 14 ساعت
در هنگام پخش ویدئو: 11 ساعت
و در هنگام بازی: 10 ساعت
Xiaomi Mi 10 Pro از بادوامترین گوشیها در میان پرچمداران بازار است که عمر باتری فوقالعادهای را برای حرفهایها ارائه میدهد. باتری بزرگ 4500 میلیآمپری به همراه مدیریت انرژی در کنار هم عملکرد بینظیری را از نظر عمر باتری به نمایش میگذارد.
- Samsung Galaxy S21 Ultra
مدتزمان نگهداری شارژ هنگام وبگردی: 16 ساعت
در هنگام پخش ویدئو: 8 ساعت
و در هنگام بازی: 8 ساعت
گوشی Samsung Galaxy S21 Ultra علاوه بر مشخصات پیشرفته دیگر بهترین باطری را از نظر سلامت و عملکرد را در میان پرچمداران فعلی بازار با ظرفیت 5000 میلیآمپری دارد.
- OnePlus 8
مدتزمان نگهداری شارژ هنگام وبگردی: 12 ساعت
در هنگام پخش ویدئو: 9 ساعت
و درهنگام بازی: 10 ساعت
OnePlus 8 با باتری 4300 میلیآمپری عملکرد متعادل را هنگام استفاده طولانی از موبایل ارائه میدهد. و میتوانید ساعتها به وبگردی، یوتیوب گردی و بازی بپردازید. این عملکردی است که از کمتر گوشی میتوان دید.
شارژ کردن تلفن همراه و عمر باتری موبایلها از زمان معرفی اولین تلفن همراه تا به الان که زندگی روزمره تا حد زیادی به موبایلهای هوشمند وابسته است. از دغدغههای کاربران بوده است. استفاده از خدمات زیاد و متنوع موبایلهای هوشمند باعث کاهش عمر باتری موبایل میشود. اما به لطف پیشرفت فناوری روشهای شارژ موبایل به طور متنوعی به کاربران کمک میکنند. تا در مواقع ضروری دچار دردسر نشوند.
استفاده از روشهای شارژ موبایل مسئله مهمی است چون در صورت اشتباه باعث ایجاد آسیب در باتری موبایل میشود. به همین دلیل اگر در برای استفاده از موبایل خود در طول روز در محل کار یا دانشگاه به طول عمر خوب باتری نیاز دارید. و به دنبال بهترین ابزار شارژ برای موبایل خود میگردید مجموعه بروموبو در کنار کارشناسان و متخصصان خود در این زمینه به شما برای بهترین انتخاب در این زمینه کمک میکنند. تا بهترین روش را با بهترین هزینه انتخاب کنید.
1 دیدگاه در “انواع روش های شارژ موبایل”