مقالات

علت افت عملکرد پردازنده گوشی چیست؟

پردازنده گوشی

علت افت عملکرد پردازنده گوشی چیست؟

یکی از فاکتورهای مهم مد نظر کاربران هنگام خرید موبایل ، سخت‌ا‌فزار و پردازنده گوشی است. پردازنده گوشی در تجربه کاربری شما از دستگاه تاثیر مستقیم دارد. اما آیا این پردازنده‌ها بعد ازمدتی افت می‌کنند؟

امروزه بسیاری از کاربران برای داشتن تجربه‌ای خاص از گوشی هوشمند خود ، بهترین پردازنده را انتخاب می‌کنند.  پردازنده به عنوان مرکز پردازش‌ها با نام اختصاری (CPU) در نظر گرفته شده است. بنابراین بیشترین کار را روی موبایل انجام می‌دهد. درست مانند مغز انسان که بیشترین کار بدن را انجام می‌دهد. پس اگر برنامه‌ای روی گوشی اجرا شود پردازنده آن را مدیریت و کنترل خواهد کرد.پیشرفت بخش نرم‌افزار نسبت به سخت‌افزار، در افت کیفیت پردازنده گوشی تاثیر بسزایی  دارد.

همانطور که آپدیت‌های سیستمی و بروزرسانی‌های نرم‌افزاری نسبت به سخت‌افزار بیشتر است ، ارتقا و بروزرسانی‌های نرم‌افزاری در مقابل بخش سخت‌افزار ، باعث افت کیفت پردازنده گوشی شده است. آیا این افت کیفیت در سرعت عملکرد و کند شدن گوشی تاثیرگذار است؟

دلیل کند شدن پردازنده گوشی چیست؟

کند شدن موبایل مشکلی است که بعد از مدت‌ها استفاده از گوشی‌های هوشمند در سیستم‌عامل اندروید و iOS  به وجود می‌آید. بروزرسانی سیستم‌عامل وآپدیت برنامه‌ها ، قابلیت‌های جدیدتری را اضافه می‌کنند. این بروزرسانی‌ها در گوشی‌های جدید امکانات و قابلیت‌های جدیدتری در اختیار شما قرار می‌دهد و در حین اجرای پردازنده‌ها فشار کمتری به باتری وارد می‌شود. اما این بروزرسانی‌ها برای گوشی‌های قدیمی چندان مناسب نیست و باعث افت عملکرد پردازنده گوشی و کند شدن موبایل خواهد شد. زیرا ممکن است گوشی‌های قدیمی با برنامه‌ها و بازی‌های جدید سازکاری نداشته باشند.

 

 

چگونه افت عملکرد گوشی رخ می‌دهد؟

هنگامی که شما بازی‌های سنگینی مانند Call Of Duty Mobile ، پابجی موبایل را روی گوشی خود نصب و اجرا می‌کنید ، پردازنده‌های گرافیکی و پردازنده مرکزی فریم‌های مختلف را پردازش و اجسام را رندر می‌کنند.

برای اجرای بازی مراحل زیادی برای پردازش انجام می‌گیرد. پردازش و اجرای بازی‌ها و برنامه‌ها به انرژی نیاز دارند و به دنبال این انرژی گرما تولید می‌شود. گوشی شما به صورت هوشمند این گرما را مدیریت می‌کند. هنگامی که شما در حال بازی کردن با فریم ریت بالا هستید ، تراشه انرژی بیشتری نیاز دارد تا بدون هیچ مشکلی بازی اجرا شود و در نتیجه گرمای زیادی تولید می‌کند. اما گاها تولیدگرمای بیش از حد گوشی و تلاش برای خنک کردن آن با افت عملکرد گوشی همراه است. بنابراین داغ شدن گوشی می‌تواند منجر به خاموش شدن دستگاه و بسته شدن برنامه شود.

جلوگیری از افت عملکرد گوشی

گرمای بیش از حد ممکن است به قسمت‌های دیگر گوشی نیز آسیب وارد کند. بنابراین مکانیزم خودکاری در گوشی هوشمند وجود دارد که با کاهش قدرت و عملکرد پردازنده گوشی ، به خنک شدن تراشه کمک خواهد کرد. این مکانیزم (Thermal Throttling) را  که در بیشتر گوشی‌ها به کار رفته نمی‌توان غیر فعال کرد. البته روش‌های دیگری برای جلوگیری از افت عملکرد پردازنده گوشی وجود دارد. نصب کاستوم رام‌ها به صورت دستی می‌تواند فرکانس پردازنده مرکزی را بالا ببرد و مانع افت عملکرد پردازنده گوشی شود. اما پیشنهاد ما به شما این است پردازنده گوشی را اورلاک نکنید.

این افزایش قدرت برای دستگاه هوشمند شما خطرناک است و منجر به خرابی باتری خواهد شد.  بنابراین تغییر بنچمارک گوشی راه حل مناسبی نیست.

باید به این نکته هم اشاره کرد که پردازنده گوشی در حالت استراحت هم ممکن است دچار افت عملکرد  شود. برای مثال هنگامی که پس از مدتی به سراغ گوشی می‌روید ، در ابتدای کار سرعت آن کند است. این کار برای صرفه‌جویی در مصرف باتری انجام می‌شود. این کار توسط سازندگان گوشی برای کنترل و عدم تولید گرمای زیاد انجام می‌شود.

 

برند های مطرح پردازنده‌های گوشی:

همانطور که برندهای زیادی در تولید پردازنده گوشی فعالیت دارند ، در بین همه آن‌ها شرکت کوالکام شهرت و محبوبیت بیشتری دارد.این شرکت با پردازنده اسنپدراگون شناخته می شود و در دستگاه های بالا رده ،پایین رده و میان رده استفاده  می‌شود.

 

  •  کوالکام با تراشه‌های اسنپدراگون
  •  سامسونگ با تراشه‌ اگزینوس
  • مدیاتک با تراشه‌‌های هلیو MT
  • اپل  با پردازنده‌های سری A
  • هواوی  با تراشه‌های کرین

 

پردازنده مدیاتک (Chipset media Tek)

شرکت‌های مختلفی در تولید پردازنده‌های گوناگون فعالیت دارند. یکی از این شرکت‌های تولید کننده پردازنده گوشی با چیپست مدیاتک (Chipset media Tek) است. این شرکت در تراشه پردازنده‌  از قطعات اقتصادی استفاده می‌کند ، به همین دلیل  قیمت ارزان‌تری هم دارد.  پردازنده مدیاتک در گوشی‌های میان رده و اقتصادی به کار می‌رود. اما با نقدهایی که از این پردازنده شده است ازنارضایتی کاربران نسبت به این چیپست خبر می‌دهد زیرا استفاده از متریال کم کیفیت و قدیمی در بخش‌های مختلف پردازنده مدیاتک باعث شده تا زودتر از پردازنده‌های دیگر افت کیفیت پیدا کند.  البته پردازنده‌های دیگر هم مانند اسنپدراگون سری 400 به مرور زمان افت می‌کنند و دلیل افت کیفیت پردازنده گوشی مربوط به آپدیت‌های نرم‌افزاری است. در حال حاضر Snapdragon 888 سریع‌ترین و قدرتمندترین پردازنده  است.

 

سخن آخر

اگر به هر دلیلی گوشی شما کند شد و قادر به حل کردن آن نبودید ، می‌توانید از خدمات و مشاوره آنلاین بروموبو کمک بگیرید. همچنین با ثبت درخواست تعمیرات آنلاین ، گوشی خود را به کارشناسان ومتخصصین بروموبو بسپارید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید