مقالات

کی باتری موبایل رو عوض کنم ؟

کی باتری گوشیمو عوض کنم ؟

طول عمر کوتاه باتری موبایل در طور روز به‌خصوص در زندگی دیجیتال امروز که تا حد زیادی به موبایل وابسته است می‌تواند خسته‌کننده باشد. گوشی‌های هوشمند برای خیلی از افراد به‌عنوان ابزاری برای مسیریابی، عکاسی و اطلاع از اخبار روز استفاده می‌شود بنابراین اطلاع از نوع باتری و وضعیت سلامت باتری برای هرکسی ضروری است.

درست مانند هر چیزی در اطراف ما باتری تلفن‌های همراه نیز برای همیشه دوام ندارند. باتری تلفن‌های هوشمند به‌عنوان یک نیروگاه کوچک لیتیوم یونی که مسئولیت اجرا و راه‌اندازی آیفون و گوشی‌های اندرویدی را برعهده دارند جزو مواد مصرفی هستند، به این معنی که طول عمر محدودی دارند، هر چه بیشتر از آن استفاده کنید در زمان کوتاه‌تری تحلیل می‌روند و نیاز به تعویض پیدا می‌کنند.

 

 

انواع باتری موبایل

 

باتری تلفن همراه منبع اصلی برق دستگاه را تأمین می‌کند که انواع مختلفی دارد. رایج‌ترین انواع باتری موبایل:

  • نیکل کادمیوم (NiCd): این نوع از باتری به طور معمول در موبایل‌های قدیمی‌تر استفاده می‌شدند و قدرت کمی دارند.
  • نیکل متال هیبرید (NiMH): باتری نیکول متال نسبت به باتری‌های کادمیوم قوی‌تر هستند که در تلفن‌های قدیمی‌تر استفاده می‌شدند.
  • لیتیوم یون (Li-ion): لیتیوم یون رایج‌ترین نوع باتری‌ها در موبایل‌های جدید هستند که به طور معمول از قوی‌ترین نوع باتری‌ها به شمار می‌روند.
  • باتری‌های لیتیوم پلیمری (Li-pol): شکل ارتقا یافته باتری لیتیوم یونی است که بیشترین قدرت را در بین باتری‌های ذکر شده دارد.

اغلب تلفن‌های هوشمند با باتری‌های لیتیوم یونی مجهز شده‌اند اما باتری‌های لیتیوم پلیمری جدیدترین نوع باتری هستند که اخیراً به بازار معرفی شده‌اند. باتری‌های  NiCds و NiMH قدیمی هستند و دیگر در تلفن‌های همراه مورداستفاده قرار نمی‌گیرند بنابراین به‌احتمال زیاد موبایل فعلی شما از باتری‌های لیتیوم یون یا لیتیوم پلیمری استفاده می‌کند. برای اطلاع از نوع باتری استفاده شده در موبایل خود قبل از خرید باتری جدید بهتر است دفترچه راهنما تلفن را مطالعه کنید تا مطمئن شوید از چه نوع باتری پشتیبانی می‌کند.

 

 

از کجا بفهمیم باتری گوشی خراب است؟

 

 

 

 

 

باتری‌های گوشی هوشمند به‌صورت ناگهانی از کار نمی‌افتد بلکه در طول زمان نشانه‌هایی از خرابی باتری در عملکرد موبایل وجود دارد که کاربران بادقت به این نکات متوجه نقص در عملکرد باتری می‌شوند. به طور مثال: اجرای کند دستورات، کند شدن موبایل، خالی شدن باتری در مدت‌زمان کوتاه، خاموش شدن ناگهانی موبایل و داغ شدن می‌تواند نشانه خراب‌شدن باتری موبایل باشد.

مهم‌ترین علامتی که خبر از نیاز به تعویض باتری موبایل می‌دهد، کاهش چشمگیر عمر باتری است. اگر با موبایل خود کار سنگین، بازی و فیلم تماشا نمی‌کنید و موبایل شما کمتر از 10 ساعت باتری نگه می‌دارد به‌احتمال خیلی زیاد باید فکر تعویض کردن باتری موبایل خود باشید.

خاموش شدن ناگهانی موبایل نیز از علائم مهم خرابی باتری است. اگر تلفن هوشمند شما با 30درصد یا حتی 50درصد شارژ به طور ناگهانی خاموش می‌شود به این معنی است که سلامت باتری شما در خطر است و باتری موبایل شما نیاز به تعویض دارد.

 

 

وضعیت باتری درگوشی آیفون و اندرویدی

 

 

 

مجموعه‌ای از ابزارها در آیفون و موبایل‌های اندرویدی به کاربران کمک می‌کنند تا از اطلاعاتی از وضعیت سلامت باتری موبایل خود داشته باشند. به طور مثال درگوشی آیفون از قسمت Battery health وضعیت باتری نمایش داده می‌شود. عدد نمایش‌داده‌شده در این قسمت ظرفیت فعلی باتری را نسبت به 100درصد ظرفیت اولیه باتری اندازه‌گیری می‌کند.

 

یک باتری سالم باید 80درصد از ظرفیت اولیه خود را حفظ کند، اگر این عدد به زیر 80درصد رسید اپل توصیه می‌کند تا باتری را تعویض کنید. در صورت کاهش ظرفیت باتری ممکن است آیفون به طور ناگهانی خاموش شود یا قادر به ارائه حداکثر توان لازم برای اجرای دستورات و روشن نگه‌داشتن دستگاه نباشد. در این موقعیت اپل به کاربران خود با ارسال پیام‌هایی هشدار می‌دهد، پیام‌هایی مانند:

  • Your battery health reporting system is recalibrating Maximum Capacity and Peak Performance Capability. This process may take a few weeks. Learn more…
  • Your battery health reporting system is recalibrating Maximum Capacity and Peak Performance Capability. This process may take a few weeks. Unable to recommend service at this time. Learn more…
  • Recalibration of the battery health reporting system was not successful. An Apple Authorized Service Provider can replace the battery free of charge to restore full performance and capacity. More about service options…

 

دررابطه‌با موبایل‌های اندرویدی اطلاعات کمتری وجود دارد اما برخی از نکات و دستورالعمل‌ها به کنترل عمر باتری و نحوه کنترل برنامه‌های پرمصرف باتری وجود دارد. در مدل‌های قدیمی‌تر اندرویدی با شماره‌گیری *#*#4636#*#* اطلاعات باتری و وضعیت کنونی باتری به کاربر نمایش داده می‌شود. اما در مدل‌های جدیدتر گوشی‌های سامسونگ و اندروید 10 این اطلاعات در خود دستگاه قابل‌مشاهده است.

در آپدیت اندروید 9.0 و اندروید 10 می‌توانید از طریق Settings > Battery وضعیت کنونی باتری را مشاهده کنید و دستورات صرفه‌جویی در مصرف باتری را اعمال کنید.

 

 

چگونه باتری موبایل را تعویض کنیم؟

اگر همچنان از موبایل‌های هوشمند قدیمی استفاده می‌کنید که باتری قابل جداسازی دارند، خارج کردن و قراردادن یک باتری جدید بسیار ساده خواهد بود. اما در اکثر موبایل‌های امروزی باتری‌ها قابل جدایی نیستند بنابراین پروسه تعویض باتری سخت‌تر خواهد بود.

برای تعویض باتری در موبایل‌های هوشمند جدیدتر باید صفحه‌نمایش و سایر قسمت‌های مختلف موبایل را جدا کنید تا به باتری برسید. این کار اگر به‌درستی انجام نشود ممکن است به قطعات و سلامت دستگاه آسیب بزند؛ بنابراین برای تعویض باتری خود به‌هیچ‌عنوان از ابزار در خانه استفاده نکنید و این کار را به کارشناسان تعمیرات موبایل بسپارید. به همین منظور بهتر است به مرکز خدمات تخصصی موبایل مراجعه کنید و از کارشناسان مجموعه برای تعویض باتری خود کمک بگیرید. تعویض باتری موبایل هزینه چندانی ندارد و در زمان کوتاهی انجام می‌شود.

 

 

 

اکثر باتری‌های موجود در بازار ساخت چین هستند که با کیفیت‌های مختلفی ارائه می‌شوند. بنابراین بهترین و مطمئن‌ترین روش خرید باتری جدید موبایل، خرید از نمایندگی برند و فروشگاه‌های موبایل با ضمانت پس از فروش است.

 

 

چگونه عمر باتری را بیشتر کنیم؟

روش‌های کاربردی برای طولانی‌تر کردن عمر باتری وجود دارد که می‌تواند مصرف روزانه باتری را بهینه کند.

  • باتری را به طور کامل تخلیه نکنید: برای اینکه بیشترین بهره‌وری را از باتری خود داشته باشید اجازه ندهید تا شارژ آن پایین‌تر از حد معمول یا به صفر برسد زیرا به باتری آسیب می‌زند.
  • موبایل را از گرما دورنگه دارید: دورنگه داشتن موبایل از گرما و گرم‌شدن اثر چشمگیری در طولانی‌مدت بر سلامت باتری دارد. حد مجاز گرما برای تلفن‌های همراه 113 درجه فارنهایت است و اگر از این دما بالاتر برود باعث تخلیه شدن سریع باتری می‌شود.
  • نرم‌افزارهای بلااستفاده را نگه ندارید: انباشته شدن برنامه‌های غیرضروری در درازمدت باعث آسیب رساندن به باتری موبایل می‌شود. همچنین باز نگه‌داشتن برنامه‌های بلااستفاده در پس‌زمینه موبایل باعث تخلیه سریع شارژ باتری می‌شود.
  • تاحدامکان از شارژرهای فست خودداری کنید: فست شارژرها به‌خودی‌خود بسیار کاربردی و کمک‌کننده هستند اما گزینه‌های ایده‌آلی برای باتری موبایل نیستند. بنابراین اگر عجله‌ای در شارژ کردن موبایل خود ندارید بهتر است از شارژرهای فست استفاده نکنید زیرا باعث ازدست‌رفتن ظرفیت ذخیره‌سازی باتری می‌شوند.

 

باتری موبایل‌های هوشمند بین 2 تا 3 سال عملکرد بسیار مطلوبی دارند و به‌خوبی کار می‌کنند. اما ممکن است پس از چند سال عمر مفید خود مشکلاتی پیدا کنند که بسیار طبیعی و رایج است. روش‌های زیادی برای حفظ سلامت و بهبود عملکرد باتری وجود دارد اما درنهایت ممکن است به تعویض باتری موبایل نیاز باشد. در بعضی مواقع تعویض باتری موبایل هزینه بسیار به‌صرفه‌تری نسبت با خرید گوشی جدید دارد و باعث طولانی‌تر شدن عمر موبایل می‌شود.

4 دیدگاه در “کی باتری موبایل رو عوض کنم ؟

  1. بازتاب: کالیبره کردن باتری چیست؟ آموزش کامل کالیبره کردن باتری گوشی‌های اندروید... ·
  2. بازتاب: علت افت عملکرد پردازنده گوشی چیست؟ ·
  3. بازتاب: 14 علت داغ شدن گوشی و روش‌های جلوگیری از آن‌‌ها ·
  4. بازتاب: نحوه‌ ی کالیبره کردن باتری گوشی های اندروید ·

دیدگاهتان را بنویسید