علائم خرابی تاچ ال سی دی گوشی چیست ؟
میدانستید بیشترین خرابی گوشی مربوط به تاچ ال سی دی است؟ از آنجا که مجموعه تاچ ال سی دی گوشی از مهمترین قطعات گوشی است.بنابراین خرابی تاچ ال سی دی در عملکرد گوشی بسیار تاثیرگذار است.
بخشی از تلفن همراه شما که با انگشت روی آن میکشید یا ضربه میزنید تا آیکونی را انتخاب کنید، همان بخش شفاف شیشه ای که روی نمایشگر قرار دارد و معمولا آن را یک قطعه جدا به حساب نمی آوریم، همان تاچ است.
قسمتهای تشکیل دهنده نمایشگر گوشی
گاهی اوقات ترک خوردگی یا شکستگی نمایشگر گوشی ، در عملکرد صفحه نمایش اختلال ایجاد میکند. از آنجا که در بیشتر موارد صفحه نمایش گوشی قابل تعمیر نیست ، بنابراین باید صفحه نمایش گوشی تعویض شود.
اجزای صفحه نمایش گوشی:
- گلس یا روکش صفحه نمایش
- تاچ
- ال سی دی
گلس یا پنل شیشهای ؛ اولین لایه صفحه نمایش
بیرونی ترین لایه صفحه نمایش گلس است . این لایه ضخامت بسیار کمی دارد و برای حفاظت از ال سی دی و تاچ گوشی در برابر هرگونه ضربه قرار گرفته است. گلس یا پنل شیشهای با محافظ صفحه نمایش تفاوت دارد و توسط شرکت سازنده برای حفاظت گوشی روی تاچ ال سی دی پرس شده است .
تاچ ال سی دی گوشی ؛ لایه حساس به لمس صفحه نمایش
دومین لایه زیر پنل گلس قرار گرفته ، تاچ گوشی است.این لایه حساسیت بسیار بالایی دارد و میتواند حرکت انگشتان دست را روی صفحه نمایش به راحتی تشخیص دهد.با توجه به اینکه این لایه با گلس ادغام شده است ، ولی هرگونه آسیب به گلس به معنای آسیب به تاچ نیست .
ال سی دی گوشی ؛ صفحه نمایش اصلی یا نمایشگر
پایین ترین لایه در نمایشگر گوشی ، ال سی دی یا صفحه نمایش گوشی است.این لایه اصلیترین بخش گوشی است ؛ بنابراین لایههای مختلف دیگری برای حفاظت از LCD روی آن قرار گرفته است.
خرابی تاچ گوشی
اگر بنا به هر دلیلی ضربه یا تغییرات شدید دمایی ،باعث آسیب دیدگی و ترک خوردگی نمایشگر گوشی شد، این اتفاق دو حالت دارد.
حالت اول :تصویر صفحه نمایش گوشی عالی و عملکرد تاچ بدون هیچ اختلال و مشکلی است. ولی روی گلس گوشی شکستگی و ترکهایی قابل مشاهده است. در این حالت گوشی شما بدون تعویض تاچ ال سی دی قابل تعمیر است.
راه حل :تعویض گلس گوشی ، البته در صورت موجود بودن در بازار
حالت دوم :در این حالت ممکن است یکی از مشکلات زیر را تجربه کنید.
- تغییر رنگ یا سیاه شدن قسمتی از صفحه نمایش
- تاخیر در واکنش تاچ و لمس
- لمس خود به خود صفحه نمایش
- پریدن نمایشگر گوشی و پرش تصویر
- ظاهر شدن خطهایی به رنگ صورتی، سبز و سفید روی تصویر ال سی دی
راه حل: تعویض ال سی دی یا تعویض فلت ال سی دی با توجه مدل گوشی
در ادامه بررسی مواردی که براثر آسیب دیدگی صفحه نمایش ظاهر می شوند:
تغییر رنگ یا سیاه شدن قسمتی از صفحه نمایش
پیکسل سوختگی میتواند به شکلهای مختلفی مانند تغییر رنگ و سیاه شدگی یا ایجاد یک خط رنگی عجیب روی نمایشگر گوشی ظاهر شود. بنابراین هیچ راه حلی جز تعویض ال سی دی وجود ندارد.
تاخیر در واکنش تاچ و لمس
تاخیر در عملکرد گوشی و تاخیر در واکنش تاچ دو مبحث جدا از هم هستند.بنابراین تاخیر در عملکرد گوشی ناشی از ضعیف بودن CPU است. همچنین پر بودن حافظه داخلی ،رم و ویروسی شدن گوشی عوامل دیگری در تاخیر عملکرد گوشی هستند. البته گاهی اوقات تاخیر در واکنش گوشی به تاخیر در عملکرد تاچ مربوط می شود.
در این حالت اگر تاخیر عملکرد گوشی مربوط به تاچ باشد می بایست ابتدا روشهایی مثل نصب برنامه ترمیم تاچ گوشی Touchscreen Repair یا کالیبره کردن تاچ را روی گوشی اجرا کنیم.در صورتی که موارد فوق مشکل تاچ را حل نکرد برای تعویض تاچ ال سی دی گوشی اقدام می کنیم.
لمس خود به خود صفحه نمایش
گاهی اوقات بدون لمس صفحه نمایش گوشی تاچ گوشی به صورت خودکار عمل میکند.این اتفاق گاست تاچ یا همان تاچ خودکار گوشی است. این حالت ممکن است درکیبور گوشی موقع تایپ کردن اختلال ایجاد کند.به این صورت که حروف کیبورد بدون لمس ، به صورت خودکار پشت سر هم تایپ خواهند شد. در این مورد تعمیر گوشی 50 درصد بدون تعویض تاچ ال سی دی امکان پذیر است.یعنی امکان ترمیم تاچ برای ما وجود دارد.
روش های تعمیر لمس خود به خودی
- ابتدا اگر برنامه ای به تازگی روی گوشی خود نصب کرده اید را حذف نصب کنید و گوشی را مجدد راه اندازی کنید.
- تاچ گوشی را با برنامهی کالیبره کردن تاچ ،کالیبره کنید.
- حافظه کش گوشی خود را پاک کنید.
- گوشی را مجدد راه اندازی کنید.
- با انگشتان خود چند ضربه به تاچ بزنید.
- مموری و سیم کارت گوشی را تا چند دقیقه خارج کنید. بعد از گذاشتن مموری و سیم کارت گوشی را برای بار دیگر راهاندازی مجدد کنید.
- از برنامه ترمیم تاچ Touchscreen Repair استفاده کنید.
- گوشی را به حالت سیف مد (safe mode) ببرید.
- در آخر برای ریست کردن گوشی (Factory Reset) اقدام کنید.
ظاهر شدن خطهایی به رنگ صورتی، سبز و سفید روی تصویر ال سی دی
در این حالت یک خط دائمی و سبز رنگ روی نمایشگر گوشی قابل مشاهده است. این حالت پیکسل سوختگی به علت نقص وارد شده به LCD است. رفع این مشکل با تعویض صفحه نمایش قابل حل است.
پریدن نمایشگر گوشی و پریدن تصویر
از آنجا که پریدن نمایشگر گوشی بیشتر مربوط به مدلهای سامسونگ است ، ولی در مدلهای دیگر نیز قابل مشاهده است. عوامل مختلفی در پریدن نمایشگر گوشی نقش دارند ، از مشکلات سختافزاری گرفته تا باگهای نرم افزاری.
در صورتی که این مشکل نرم افزاری باشد با روشهای زیر قابل حل است:
گوشی را ریبوت کنید
ساده ترین راه برای رفع پریدن صفحه نمایش ریبوت کردن گوشی است. با ریبوت کردن تمام برنامههای شخص ثالث و تمام فرآیندهای که در پسزمینه گوشی باز هستند ، بسته خواهند شد. همچنین با ریستارت کردن گوشی خود میتوانید اجزای مموری را تازه سازی کنید.اگر پس از ریبوت گوشی همچنان مشکل پرصفحه نمایش را مشاهده کردید ، روشهای زیر را امتحان کنید.
در حالت Safe mode گوشی را بوت کنید
البته این حالت برای کاربران گوشیهای اندرویدی قابل استفاده است. با توجه با اینکه حالت Safe mode پریدن نمایشگر گوشی را برطرف نمیکند ، اما برای عیبیابی گوشی روشی کاربردی است. اگر در حالت سیف مد مشکل پریدن صفحهنمایش برطرف شد ، این مشکل نرمافزاری است.پس بهترین راه حل ریست فکتوری گوشی است.
برای اینکه گوشی خود را به حالت Safe mode بوت کنید ؛ مراحل زیر را انجام دهید:
ابتدا دکمه پاور را فشار دهید.
در ادامه انگشتتان را برای چند ثانیه روی دکمه پاور Power Off نگه دارید.
پیام هشداری برای شما ظاهر میشود ، که باید آن را قبول کنید. در این قسمت گوشی در حالت سیفمد بوت شده است.
در آخر برای خروج از این حالت ، باید مراحل بالا را تکرار کنید.
ریست فکتوری گوشی
ریست فکتوری گوشی ، بازگشت به حالت کارخانه است . دراین روش با پاک شدن حافظه کش تمام دادههای شما حذف خواهند شد .بنابراین اگردادهای در عملکرد گوشی اختلال ایجاد کرده باشد ، پاک خواهد شد. قبل از ریست فکتوری ، برای جلوگیری از حذف دادههایتان ،از اطلاعات گوشی خود بکاپ بگیرید.
در گوشیهای اندرویدی طبق مراحل زیر گوشیتان را ریست فکتوری کنید:
- ابتدا به قسمت تنظیمات Setting گوشی بروید.
- Accounts and backup را زده و Reset را انتخاب کنید.
- Factory data reset را انتخاب کنید.
- در نهایت گزینه Reset را انتخاب کنید.
کاربران آیفون برای ریست فکتوری گوشی باید مراحل زیر را دنبال کنند:
- تنظیمات را باز کرده و به General بروید.
- روی گزینه Reset ضربه بزنید.
- گزینه Erase All Content and Settings را انتخاب کنید.
کالیبره کردن نمایشگر با استفاده از نرم افزار های کالیبراسیون صفحه نمایش
- Touchscreen Calibration
- Display Calibration Pro
- Touchscreen Repair
سخن آخر:
گاهی اوقات اقدامات بالا منجر به رفع مشکل صفحه نمایش گوشی خواهند شد. بنابراین اگر اقدامات بالا کارساز نبود مشکلات صفحه نمایش ، سخت افزاری است. در این مرحله باید تصمیم به تعمیر یا تعویض گوشی خود بگیرید.
از این پس شما می توانید تعمیر وتعویض نمایشگر گوشی خود را به تیم تخصصی بروموبو بسپارید و بهترین کیفیت را تجربه کنید. همچنین قابل ذکر است بروموبو به دو صورت حضوری و آنلاین ، سفارشات و درخواست تعمیرات شما را پذیراست.
3 دیدگاه در “خرابی تاچ ال سی دی گوشی چیست ؟”