اسپیکر موبایل
مدتزمان مطالعه: 4 دقیقه
میتونیم با اطمینان بگیم که گوش دادن به موسیقی برای اکثر ما یکی از لذتبخشترین کارها تو زندگیمونه. موسیقی یه زبان جهانیه که میتونه حسهای مختلفی رو واسه ما تداعی کنه. موسیقی تو روشنترین و تاریکترین روزهای زندگیمون حس خوشحالی، غم، قدرت و … رو برای ما ایجاد کرده و میکنه.
این روزا همه مردم تلفن هوشمند دارن و ازش برای کارهای مختلفی کمک میگیرن. کارهایی مثل تماشای فیلم، بازی و گوش دادن به موسیقی. حتی بعضی از آدمها با موبایل و تلفن هوشمندشون درآمدزایی هم میکنن. بعضی از ما واسه شنیدن آهنگ موردعلاقهمون از هدفونهای وایرلس یا اسپیکرهای بلوتوثی استفاده میکنیم، اما گروه دیگه از کاربرها ترجیح میدن که به اسپیکر خود گوشی و اسپیکر موبایل بسنده کنن.
توی یه نظرسنجی اینترنتی مشخص شد که کیفیت اسپیکر موبایل واسه ۸۰ درصد از شرکتکنندهها اهمیت خیلی زیادی داره و اونا انتظار دارن اسپیکر موبایلی که خریدن کیفیت خوبی داشته باشه. همچنین ۱۵ درصد از شرکتکنندهها میگن که از اسپیکر موبایل فعلی خودشون راضین و ۵ درصد دیگه هم اعلام کردن که کیفیت اسپیکر موبایل براشون آنچنان اهمیتی نداره.
انواع اسپیکر
یکی از مهمترین ویژگیهای گوشی موبایل داشتن اسپیکر قدرتمند برای پخش موسیقیه. اما از طریق تحلیل مشخصات فنی و کلی گوشیها نمیتونیم بفهمیم کدومشون اسپیکر بهتری داره. حالا ما میخوایم انواع اسپیکرها رو ازلحاظ سختافزاری که به دو دسته کلی تمام دوبلکس و نیمه دوبلکس تقسیم میشن باهم مقایسه کنیم.
انواع اسپیکر موبایل و تبلت
اسپیکرهایی که توی موبایل یا تبلت استفاده میشن دو نوع مختلف دارن. فرق انواع اسپیکرها از لحاظ سختافزاری هست و به نحوه پخش صدا و جهتش بستگی داره. اسپیکر نیمه دوبلکس و دوبلکس یا تمام عیار دو نوع اصلی اسپیکرها توی گوشی به حساب میان. ادامه این مطلب رو به بررسی این دو نوع اسپیکر و ویژگیهای اونها اختصاص دادیم.
اسپیکر موبایل نیمه دوبلکس
اسپیکر موبایل نوع نیمه دوبلکس صداها رو هر بار فقط تو یه جهت پخش میکنه؛ یعنی نمیتونه هم صدا رو منتقل و هم دریافت کنه. به عبارت دیگه نمیتونه دو طرفه عمل کنه. این نوع اسپیکرها قیمت کمتری نسبت به نوع دوبلکس دارن.
- اسپیکر موبایل تمام دوبلکس یا تمام عیار
اسپیکر موبایل دوبلکس میتونه صدا رو منتقل و همزمان دریافت کنه و طی این فرایند تغییری تو جهت انتقال صدا پیش نمیاد. از کیفیتش هم چیزی کم نمیشه. گوشیهایی که اسپیکر دوبلکس دارن خیلی پیچیده هستن و واسه مرتب کردن صدای ورودی، حذف اکو از الگوریتمهای پردازش سیگنال دیجیتال استفاده میشن.
با توجه به پیچیدگی که توی این مدل اسپیکرها وجود داره پس قطعاً واسه خریدش باید هزینه زیادی رو پرداخت کنین. شاید همین ویژگی باعث شده تا از این اسپیکرها کمتر از نوع نیمه دوبلکس استفاده بشه.
دستورالعمل مراقبت از اسپیکر
خرابی اسپیکر موبایل به دو دستهی کلی تقسیم میشه که بعضی از اونها رو خود کاربر میتونه تعمیر کنه. آسیبدیدگی نرمافزاری به دست کاربر قابل حله و میشه با بررسی تنظیمات، اسپیکر رو تعمیر کرد. اما آسیبدیدگیهای سختافزاری باید به دست تعمیرکار انجام بشه. اگه صدای اسپیکر قطع بشه، اول باید تنظیمات گوشیتون رو چک کنین. شاید گردوغبار مانع پخش صدا از اسپیکر موبایل شده که اگه اینطور باشه میتونین به کمک مسواک یا دستمالکاغذی این مشکل رو رفع کنین.
تست خرابی اسپیکر چگونه است؟
همونطور که گفتیم قطع شدن صدای اسپیکر میتونه دلایل زیادی داشته باشه که واسه تست این کار روشهای زیر رو باید انجام بدین:
- هدست رو جدا کنین
- برنامههای مزاحم رو حذف کنین
- یه پیام صوتی واسه خودتون بفرستین
- یه کلیپ ویدئویی صدادار پر کنین و اون رو نگاه کنین
- گوشی رو ریستارت کنین
- اگه موارد بالا مشکل داشتن، ریست فکتوری یا بازگشت به تنظیمات کارخانه رو انجام بدین
مدتزمان تعمیر اسپیکر
باتوجه به اینکه تعمیر اسپیکر موبایل به تخصص نیاز داره، هرکسی نمیتونه این کار رو انجام بده. متخصصهای تعمیر گوشی باتوجه به بررسیها و تستهای مشخص اول نوع و منشأ مشکل رو تشخیص میدن و بعد براساس نوع مشکل شروع به تعمیر میکنن. واسه زمان تعمیر اسپیکر موبایل مدت زمان مشخصی رو نمیشه حدس زد اما هرچی مشکل جزئیتر باشه و تعمیرکار متخصصتر، پس کار شما خیلی زود راه میافته.
سخن آخر
بلندگوها و اسپیکرها دستگاههایی هستن که سیگنالهای الکتریکی تقویتشده توسط تقویت کننده رو به ارتعاشات هوا تبدیل میکنن. کیفیت تولید اسپیکر گوشی از گذشته تا حالا خیلی پیشرفت کرده و امروزه شاهد گوشیهایی با چند اسپیکر و کیفیت بالا هستیم. اسپیکر گوشی انواع مختلفی داره که نوع مناسبش باتوجه به سختافزار گوشی انتخاب میشه.
توی این مطلب به معرفی اسپیکر موبایل، بررسی دلایل خراب شدن و نحوه تعمیر و تعویض اون پرداختیم. عوض کردن اسپیکر یک کار تخصصیه و به دانش و تخصص حرفهای نیاز دارین. به خاطر همین میتونین از خدمات مشاوره و تعمیر گروه تخصصی بروموبو استفاده کنین. شما می توانید به صفحه ی درخواست تعمیرات آنلاین بروموبو برین و نسبت به مشاوره و تعمیر موبایل خود اقدام کنید .
برای مطالعه مقالات بیشتر به این لینک مراجعه کنید.